
|
|
Kdy je definitivní konec grilování? Když je všechno uklizeno. Všechno včetně grilu. Vyzbrojte se čisticími přípravky, kartáči, houbičkami a uvidíte, že vám půjde práce pěkně od ruky. Ať už máte model na uhlí, plyn nebo elektřinu, nejlíp vám to půjde za tepla. U elektrického grilu vysokou teplotu nepotřebujete. Stačí, aby vás nepálilo. Mastnota půjde dobře dolů s pomocí obyčejné houbičky, připálené kousky vezměte jemně obracečkou. Rošt u plynu a uhlí potřebujete vypálit. K tomu je potřeba hodně vysoká teplota. Zbytky na roštu se spálí, pak zuhelnatí a nakonec rozpadnou. Pozůstatky odstraníte kartáčem a vysypete, respektive vymetete.
A jako poslední krok pro dlouhou životnost grilu, jeho vzhled i funkčnost, je důležité jej dobře skladovat a ochraňovat. Na gril by nemělo pršet. Praktické obaly i odolné kryty na grily vám pomůžou udržet váš gril v kondici po mnoho sezon.
|